Board of Airline Representatives In the Netherlands

<< Back to publications index

Turkish neemt 2000 cabin crew en 500 piloten aan in 2015


Luchtvaartnieuws.nl by Rob Somsen 2 Feb.15

DRIEBERGEN - De snelgroeiende Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines neemt in 2015 2.000 nieuwe cabine-bemanningsleden en 500 nieuwe piloten aan. Dat meldde de topman van de maatschappij, Temel Kotil. De CEO benadrukt dat er een grote behoefte is aan gezagvoerders, omdat die in Turkije zelf niet beschikbaar zijn.

De maatschappij vervoerde in 2014 in totaal 16 procent meer passagiers dan het jaar ervoor. Ook in 2015 verwacht de maatschappij een groei van rond de 15 procent in termen van vervoerde passagiers. Dat meldt Kotil tegenover persbureau Anadolu.

Turkish Airlines gaat het aantal bestemmingen en frequenties in 2015 verder verhogen. De carrier hanteert een strategie waarbij het probeert de dominante carrier op een bestemming te zijn.

De vloot van de maatschappij groeit met 34 vliegtuigen naar 273 aan het einde van het jaar. Turkish Airlines heeft op dit moment 3.500 piloten in dienst, waaronder een aantal Nederlandse piloten.

In Turkije zijn er onvoldoende piloten beschikbaar, benadrukt Kotil. Vooral aan gezagvoerders is een grote behoefte. We moeten dus wel in het buitenland aankloppen. "Het duurt zes jaar om van first officer gezagvoerder te worden. De co-piloten worden opgeleid op de vliegscholen in Turkije", meldt Kotil.

bron/source: www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/turkish-neemt-2000-cabin-crew-en-500-piloten-aan-in-2015